ه میزبانی مجتمع آموزش عالی و همراهی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری و همچنین جهاد کشاورزی گناباد و در راستای بررسی مشکلات کشت محصول سماق و توسعه این محصول با حضور مسوولین شهرستان و ادارات، اعضای هیات علمی، دانشجویان و جمع کثیری از کشاورزان در حوزه معرف و زوجی کاخک اولین همایش منطقه‌ای برگزار شد.

در این همایش که دکتر علیرضا کوچکی عضو هیات امنای دانشگاه‌های شرق کشور و عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد و دکتر محمدباقر رضایی رییس اتحادیه انجمن علمی گیاهان دارویی ایران، حضور داشتند، رییس مجتمع آموزش عالی گناباد ضمن خیرمقدم از همه کسانی که در برگزاری این همایش تلاش کرده بودند تشکر کرد و گفت خرسندیم که فرصتی پیش آمد که نکاتی در این جلسه مطرح شود که مأموریت دانشگاه‌ها و ادارات ست.

دکتر حسین نجاری ادامه داد کشاورزی و دامداری و اقلیم منطقه از موضوعات مهمی است که با توجه به تغییر شرایط اقلیمی کشور باید خود را کاملاً آماده کنیم و در این راستا باید با تجزیه‌وتحلیل مشکلات منطقه به جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم کمک کنیم.

وی به مشکلاتی که در شهرستان گناباد وجود دارد اشاره کرد و گفت، کمبود نیروی متخصص و همچنین مهاجرت متخصصین از مشکلات و محدودیت‌هایی است که این شهرستان دارد. او به کشاورزی سنتی، ضعف سیستم حمایتی، پایین بودن ارتباط دانشگاه با جامعه به‌عنوان دیگر چالش‌ها اشاره نمود.

در ادامه رییس مجتمع آموزش عالی گناباد به فرصت‌هایی اشاره نمود که توجه به آن‌ها می‌تواند راه گشای بسیاری از مشکلاتی باشد که امروز این شهرستان با آن مواجه است که ازجمله می‌توان به وجود زمین‌های حاصلخیز، آب‌وهوای متنوع، قابلیت کشت متنوع محصولات، وجود نخبگان و پیشکسوتان، امکان جذب افراد توانمند، امکان جذب منابع دولتی و همراهی و وفاق مسوولین را بیان نمود.

وی یکی از وظایف دانشگاه را برگزاری همین همایش دانست و گفت امیدواریم این همایش زمینه‌ای برای برگزاری یک همایش ملی در سال آینده برای این‌گونه گیاهی با دریافت مقالات علمی یا سایر گونه‌های گیاهی منطقه باشد.

دکتر نجاری ادامه داد که ما باید به مردم منطقه کمک کنیم و از عضو هیات امنای دانشگاه‌های شرق کشور خواست تا به دانشگاه گناباد کمک کنند تا این دانشگاه بتواند به مردم این شهرستان که موقعیت استراتژیکی مناسبی دارد کمک نماید.

در ادامه همایش پروفسور علیرضا کوچکی به ایراد سخنرانی در حوزه گیاهان دارویی و سماق پرداخت و گفت بایستی همایش امروز مبنایی برای جشنواره‌های آینده باشد و می‌تواند کمک کند تا گناباد مرکز سماق کشور گردد پروفسور محمدباقر رضایی، مهندس علی‌اصغر طالبان فرد معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی و مهندس مصطفی پور معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی م همچنین مهندس محمدیان از سرمایه‌گذاران در این گیاه از دیگر سخنرانان این جلسه بودند که پس‌ازآن جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد و کشاورزان منطقه به بیان مشکلات خود پرداختند.

مهندس طالبان فرد در بیان سؤالات کشاورزان و ارائه راهکار به آنان گفت بهتر است کارگروهی با عضویت دانشگاه، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان تشکیل شود تا به کشت و توسعه سماق در منطقه بپردازند و زمینه ایجاد برند سماق گناباد در کشور فراهم گردد.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی خراسان رضوی قول مساعدی در خصوص واگذاری زمین به کشاورزان روستای زیرجان جهت توسعه کشت سماق نیز داد.

در پایان نشست آیین برداشت سماق با حضور شرکت‌کنندگان برگزار شد و دبیرخانه برگزاری همایش ملی سماق در مجتمع آموزش عالی افتتاح گردید.

بازگشت1397/06/13