این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد

بیانیه پایانی ششمین همایش ملی زعفران


ارسال شده در تاریخ :
بیانیه پایانی ششمین همایش ملی زعفران


بسمه تعالی

بیانیه پایانی ششمین همایش ملی زعفران

با استعانت از ایزد منان، ششمین همایش ملی زعفران در تاریخ 26 و 27 آبانماه سال 1400 با حضور پژوهشگران، کارشناسان، کشاورزان و دست اندرکاران صنعت و تجارت زعفران و همچنین مقامات و مسئولین ملی و محلی توسط دانشگاه گناباد برگزار گردید. در این همایش ضمن ارائه 12 سخنرانی کلیدی، تعداد 23 مقاله شفاهی و 52 مقاله به صورت پوستر که توسط کمیته علمی همایش مورد بررسی و پذیرش قرار گرفته است ارائه گردید. همچنین تعداد 5 کارگاه آموزشی و 2 میزگرد تخصصی در زمینه مسائل مختلف زعفران اعم از تولید، فرآوری، کاربردهای دارویی و پزشکی، اقتصاد و تجارت با حضور پژوهشگران و متخصصان مربوطه ارائه گردید.

در پایان مجموعه مباحث مطرح شده در قالب سخنرانی­ها، مقالات، کارگاه­های آموزشی و میزگردها، موارد زیر به عنوان بیانیه پایانی این همایش به تأیید شرکت کنندگان رسید:

  1. پیرو تأکید در بیانیه پایانی همایش­های قبلی زعفران، مجدداً تأکید می­گردد سیاست­های مناسب مبنی بر جلوگیری از توسعه بی­رویه کشت زعفران در مناطق دیگر بجز خراسان بزرگ و همچنین هرگونه خروج بنه و اندام­های تکثیری زعفران به خارج از کشور اتخاذ گردد. و همچنین هرگونه سیاست حمایتی از زعفران مانند خريدهای حمایتی، بیمه، زنجیره ارزش و ... در راستای تبدیل مزیت نسبی به مزیت رقابتی، صرفاً در مناطق شاخص زعفران­کاری خراسان بزرگ و شهرستان­هایی که هم­اکنون الگوی کشت زعفران پیاده­سازی شده است متمرکز شود.
  2. ایجاد یک مرکز واحد سیاست­گذاری و تصمیم­گیری در زمینه­های مختلف تولید، فرآوری، توزیع و تجارت زعفران و همچنین پشتیبانی و رفع موانع تولید و استقرار آن در خراسان بزرگ.
  3. ایجاد یک پایگاه معتبر پایش و جمع­آوری داده­ها و اطلاعات فنی، اقتصادی و اجتماعی در سطح تولیدکنندگان زعفران ایجاد گردد.
  4. توسعه پژوهش­های کاربردی و فناوری­های نوین و اصلاح و تکمیل فرایند انتقال یافته­ها به سیاست­گذاران و بهره­برداران در راستای تمرکز بر بهره­وری تولید و افزایش عملکرد کمی و کیفی زعفران. گسترش و هدفمند کردن حمایت از طرح­ها و فناوری­های دانش­بنیان توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارتخانه­های ذیربط، دانشگاه­ها و مراکز تحقیقاتی با هدف تقویت مشارکت بخش خصوصی و البته ارائه مطلوب نتایج آن برای استفاده عموم کشاورزان، فعالان و بهره ­برداران بخش زعفران.
  5. توسعه دیپلماسی اقتصادی در حوزه زعفران و تعیین رایزن­های ویژه اقتصادی زعفران، برگزاری فصلی جشنواره­های زعفران و شناساندن زعفران ایرانی و فرآورده­های آن با هدف افزایش بازار جهانی مصرف زعفران ایران با مشارکت تجار و بازرگانان.
  6. توسعه و تقویت تشکیلات و سازمان­های مردم نهاد برای نظام بهره­برداری زعفران با رویکرد افزایش سهم فعالان تولید در تصمیم­سازی و سیاست­گذاری در حوزه زعفران.
  7. بنا به درخواست دانشگاه بیرجند و موافقت جمعیت ایرانی علوم زعفران هفتمین همایش ملی زعفران، سال 1403 در استان خراسان جنوبی و به میزبانی دانشگاه بیرجند برگزار خواهد شد.







        

سخنران ویژه

دکتر محمد مهدی برومندی
معاون محترم امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی

سخنرانان و مقالات کلیدی

1-   مهندس محسن احتشام، حلقه ‎های مفقوده در زنجیره تأمین و زنجیره ارزش زعفران

2- مهندس بهزاد صادقی،  خطراتی که زعفران ایران را تهدید می‎کند

3- دکتر حسین حسین ‎زاده،  یافته های پایه و بالینی زعفران

4- دکتر محمود دانشور کاخکی، زعفران و تاب آوری اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی

5- دکتر علی گرمرودی اصیل، بررسی ساختاری و عملکردی نهادهای مؤثر بر قیمت زعفران

6- دکتر جواد فیضی، نقدی بر استاندارد ملی زعفران: ویژگی‎ها و روش‎های آزمون

7- مهندس علی محمد شریعتی مقدم، راهکارهای توسعه اقتصاد کلان زعفران
8-دکتر ابوالفضل پهلوانلو،  اصول کاربردی فرآوری زعفران از مزرعه تا سفره (زعفران فراتر از کلاله)

9- دکتر گلفام شریفی، نقش زعفران در توسعه گردشگری کشاورزی

10- دکتر سید مهدی زیارت‎ نیا، یافته ‎های جدید در حوزه بیوتکنولوژی و به نژادی زعفران

11- دکتر عبداله ملافیلابی ، روش ‎های تولید زعفران با تأکید بر یافته ‎های علمی سه دهه اخیر

12- مهندس منوچهر مالکی،  تلفیق علم و تجربه در تولید موفق زعفران

13- دکتر محمد حسین سعیدی راد،  بررسی جنبه ‎های فنی و اقتصادی مکانیزاسیون زعفران

کارگاه های تخصصی

پروسه استانداردسازی و برندسازی زعفران

 خانم دکتر فریبا متولی زاده و خانم دکتر محبت محبی

خلأ عملکرد در زعفران و اثرات تغییر اقلیم در تولید این محصول استراتژیک

دکتر عبداله ملافیلابی و مهندس علیجان سالاریان

استفاده از تکنولوژی‎های نوظهور در تولید و فرآوری زعفران

دکتر حسن فیضی و دکتر سحر روشنک

فناوری‎های موجود در مکانیزاسیون برداشت زعفران

دکتر محمد حسین سعیدی راد

الزامات و مقررات تولید و فرآوری زعفران به روش ارگانیک

دکتر محمد علی بهدانی و دکتر حمیدرضا فلاحی

میزگردهای تخصصی

مدیر میزگرد جناب آقای دکتر محمود دانشور

عنوان میزگرد «نقش سیاستگذاری در اقتصاد زعفران» ‎

مدیر میزگرد جناب آقای مهندس محمد صبور بیلندی

عنوان میزگرد «چالش های بخش تولید و فرآوری زعفران»

فایل های مورد نیاز

پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.4)